Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM

V ZDA zavrnili preložitev prehoda na digitalno televizijsko oddajanje

V ZDA so republikanci v predstavniškem domu v sredo 28. januarja zavrnili sprejem zakona za preložitev prehoda na digitalno televizijsko oddajanje s 17. februarja na 12. junij. Demokrati, ki so zakon predlagali, ker vsa gospodinjstva še niso opremljena z digitalnimi sprejemniki, obljubljajo, da bodo naslednji teden ukrep poslali v ponovno glasovanje.

Osnutek zakona je bil zavrnjen potem, ko je novi predsednik Barack Obama v petek pozval zakonodajalce, da odložijo prehod, predviden za 17. februar, zaradi skrbi, da veliko število Američanov, ki so odvisni od analognega prizemnega sprejema (ocene so gibljejo do 10 milijonov gospodinjstev), na digitalno oddajanje ne bodo pripravljeni. Zvezni program za sofinanciranje nakupa digitalnih sprejemnikov je že dosegel mejo 1,34 milijarde USD.

Nekateri republikanci v predstavniškem domu se bojijo, da bi zamuda zmedla ljudi in obremenila javne agencije za varnost, ki čakajo na spekter, ki naj bi se sprostil s prehodom na digitalno oddajanje. Poleg tega naj bi bila preložitev draga za televizije, ki se že več let pripravljajo na izklop analognih oddajnikov. Nekateri republikanci tudi trdijo, da ne želijo odložiti datuma prehoda, dokler Kongres ne predlaga rešitve za zvezni program bonov.

Program bonov omogoča potrošnikom, da zahtevajo do dva bona v vrednosti 40 USD na gospodinjstvo, ki jih lahko uporabijo pri nakupu digitalnih sprejemnikov oziroma pretvornikov. Sprejemniki, ki v povprečju  stanejo med 50 USD in 70 USD in jih je moč kupiti tudi brez bonov, omogočajo sprejem digitalnega televizijskega oddajanja za starejše TV sprejemnike.


vir: http://tech.yahoo.com/news/ap/20090116/ap_on_hi_te/tec_digital_tv_transition

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo