Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI

Kaj pomenijo oznake

Pri nakupu televiziskega sprejemnika se srečujemo z mnogimi oznakami. Pomembno je vedeti kaj te oznake pomenijo. Na tej strani vam na kratko pojasnjujemo nekatere najbolj pogoste oznake, ki jih srečujemo na sprejemnikih v naših trgovinah.

 

Znak Država Opis

DVB-T
-
DVB-T je kratica za Digital Video Broadcasting - Terrestrial (Prizemna Digitalna Video Radiodifuzija) in pomeni tehnologijo za digitalno prizemno oddajanje televizijskih programov, ki je v uporabi v Evropi in nekaterih drugih državah.

Preklopite Na Digitalno
Slovenija Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije v Sloveniji.

Digital UK
Velika Britanija Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne televizije v Veliki Britaniji.

Freeview

Velika Britanija

Freeview je ime za paket prostodostopnih programov prek digitalne prizemne televizije v Združenem Kraljestvu. Znak označuje opremo primerno za sprejem prostodostopne digitalne televizije v Veliki Britaniji.

Boxer
Švedska Boxer je švedski operater digitalne prizemne televizije. Svoje storitve nudi tudi na Danskem in na Irskem.

Com Hem
Švedska Com Hem AB je švedski ponudnik "tripple play" storitev. Znak označuje opremo primerno za sprejem storitev, ki jih ponuja Com Hem.

La Télévision Numérique Terrestre (TNT)
Francija La Télévision Numérique Terrestre (TNT) - Digitalna prizemna televizija. Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije v Franciji.

La Televisión Digital Terrestre (TDT)
Španija La Televisión Digital Terrestre (TDT) - Digitalna prizemna televizija. Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije v Španiji.

DasÜberallFernsehen
Nemčija Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije v Nemčiji.

Digitenne
Nizozemska
Digitenne je nizozemski operater digitalne prizemne televizije (hčerinska družba telekomunikacijskega podjetja KPN). Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije na Nizozemskem.

Com Hem
Češka Znak označuje opremo primerno za sprejem digitalne prizemne televizije na Češkem.HD ready

Oznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo signale visoke razločljivosti 720p in 1080i. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.

 

HD TV

Oznaka za televizijske sprejemnike (vključno s »set top box-i« in integriranimi digitalnimi TV sprejemniki), ki lahko sprejemajo in dekodirajo HD signale (720p, 1080i) prek kabla, satelita ali prizemne radiodifuzije. 

 

HD Ready 1080p

Oznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo poleg signalov visoke razločljivosti 720p in 1080i tudi razločljivost 1080p. Naprave z oznako HD Ready 1080p imajo razločljivost prikaza (zaslona) 1920 x 1080. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.

 

HD TV 1080p

Oznaka za televizijske sprejemnike HD Ready 1080p, ki lahko sprejemajo in dekodirajo HD signale (720p, 1080i, 1080p) prek kabla, satelita ali prizemne radiodifuzije. Naprave z oznako HD TV 1080p imajo razločljivost prikaza (zaslona) 1920 x 1080.

 


Več informacij o HDTV sprejemnikih najdete na HDTV straneh.

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo