Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM

Prvi DVB-T sprejemniki z znakom Digi

Ustanova Sintesio je podelila prvih pet dovoljenj za označevanje digitalnih TV sprejemnikov z logotipom Digi. Dovoljenja so pridobili trije dobavitelji sprejemnikov.

Na javni poziv ustanove Sintesio se je za izvedbo ugotavljanja skladnosti in podeljevanje dovoljenja za uporabo znaka Digi odzvalo 5 dobaviteljev sprejemnikov. Testiranih je bilo 7 različnih modelov integriranih in samostojnih sprejemnikov, od katerih so bila podeljena dovoljenja enemu samostojnemu sprejemniku (DVB-T Set Top Box), dvema modeloma televizorjev ter dvema družinama televizorjev. Pri dveh samostojnih sprejemnikih pa so bila ugotovljena prevelika odstopanja od zahtev.

Digi Pogoj za pridobitev pravice uporabe znaka je skladnost s Specifikacijami zahtev za DVB-T sprejemnike v Sloveniji. Testiranje zajema preverjanje parametrov in funkcionalnosti, ki zagotavljajo sprejem slovenskih DVB-T multipleksov in z njim povezanega prikaza slike, predvajanja zvoka in drugih storitev digitalne televizije (EPG - elektronski programski vodič, možnost posodabljanja programske opreme sprejemnikov, samodejno dodajanje novih digitalnih programov v seznam, slovenski izbirniki, prikaz šumnikov za teletekst in podnapise...).

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo