Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM

Nemčija se odloča o prehodu na MPEG-4

Nova razvojna faza digitalne prizemne televizije v Nemčiji je prehod na kodiranje MPEG-4. Projekt so poimenovali “DVB-T 2.0” in vključuje dva plačijiva in štiri prosto dostopne televizijske programe, ki jih bo ponudil RTL v zvezni deželi Baden-Wurttenberg v tretjem kvartalu letošnjega leta.

RTL bo uporabil MPEG-4 kompresijo namesto MPEG-2 tehnologije, ki je danes večinoma uporabljena v Nemčiji. Kljub podobnosti v imenu, nemški “DVB-T 2.0” projekt ne vključuje prehoda na novi DVB-T2 standard in o tem vsaj v bližnji prihodnosti tudi ne razmišljajo.

Tomas Langheinrich, predsednik medijskega regulatorja dežele Baden Wurtenberg (LFK) je povedal, da bo s prehodom na MPEG-4 postavil glavno mesto Stuttgart kot vodilno mesto pri uvajanju nove generacije digitalne prizemeljske televizije v Nemčiji. “Ta korak bo omogočil pogoje za ponudbo večje izbire programov in nove digitalne storitve” je še dodal.

več na: http://www.informatm.com/itmgcontent/icoms/s/sectors/media-entertainment/20017618767.html

 

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo