Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI

Nakup CI modula za MPEG-4To je rešitev za vse, ki DVB-T sprejemnik že imajo, vendar takega, ki ne podpira MPEG-4. Pogoj za to rešitev je ustrezna prosta CI reža na DVB-T sprejemniku in združljivost sistemske programske opreme (firmware-a) v sprejemniku z MPEG-4 CI modulom.
Ta rešitev je primerna tudi za vse tiste televizijske sprejemnike, ki že imajo vgrajen MPEG-2 DVB-T sprejemnik in imajo CI režo. Na trgu obstaja več izvedb MPEG-4 CI modula (z ethernet priključkom, s čitalnikom pametnih kartic…).

Taka rešitev v praksi pomeni dekodiranje MPEG-4 slike in enkodiranje v MPEG-2, ki ga sprejemnik podpira. Na prvi pogled pomeni to degradacijo vendar v praksi ni tako. Enkodiranje v MPEG-2 je izvedeno samo z okvirji »I« (I frame only) in to z zelo visoko bitno hitrostjo (15 Mbit/s ali več). S tem je zagotovljeno, da enkodiranje v MPEG-2 predstavlja kakovosten transport do sprejemnika, ki podpira le MPEG-2.

Pri nakupu modula bodite pazljivi glede podpore za MPEG-4 zvok (AAC).

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo