Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM

Kodiranja zvoka v multipleksu A

Agencija za pošto in elektronske komunikacije je javnemu zavodu RTV Slovenija, kot operaterju digitalnega prizemnega omrežja (multipleks A), spremenila odločbo o dodelitvi radijskih frekvenc za ta multipleks in poleg kodiranja slike s standardom MPEG-4 predpisala tudi kodiranje zvoka s standardom MPEG-4. Naprednejši standard prinaša učinkovitejšo izrabo kapacitete multipleksa A, kar posledično omogoča umestitev dodatnih programov na multipleks oziroma povečanje kakovosti obstoječih.

Rok za prehod na nov način kodiranja je 1. september 2013. Agencija pričakuje, da bodo vsi izdajatelji, ki programe oddajajo preko multipleksa A, v prehodnem obdobju svoje gledalce obvestili in poučili o možnih rešitvah glede težav, ki se lahko pojavijo (sprejem brez zvoka na neustreznih sprejemnikih).

V skladu s specifikacijami zahtev za DVB-T sprejemnike za uporabo v Republiki Sloveniji je standard kodiranja zvoka MPEG-4 obvezen za vse digitalne sprejemnike na slovenskem trgu od 1.1.2010.

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo