Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV

Kakšen HDTV sprejemnik izbrati

Ponudba širokozaslonskih televizorjev visoke razločljivosti na trgu je zelo pestra, tako po zmogljivostih kakor tudi po cenah. Pomembno pa je vedeti, da sprejemniki, ki jih lahko zasledimo na prodajnih policah, ustrezajo splošnim standardom za televizijo visoke razločljivosti HDTV. Pozorni pa moramo biti na oznake, ki nam povejo kaj naprava omogoča.


HD readyOznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo signale visoke razločljivosti 720p in 1080i. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.HD TV Oznaka za televizijske sprejemnike (vključno s »set top box-i« in integriranimi digitalnimi TV sprejemniki), ki lahko sprejemajo in dekodirajo HD signale (720p, 1080i) prek kabla, satelita ali prizemne radiodifuzije. 

 HD Ready 1080pOznaka za naprave za prikazovanje (vključno z integriranimi TV sprejemniki, monitorji in projektorji) na katere lahko priključimo in ki lahko procesirajo ter prikažejo poleg signalov visoke razločljivosti 720p in 1080i tudi razločljivost 1080p. Naprave z oznako HD Ready 1080p imajo razločljivost prikaza (zaslona) 1920 x 1080. Za sprejem radiodifuznih HDTV programov potrebujejo te naprave zunanji HDTV »set top box«, ki zna take signale sprejeti in dekodirati.HD TV 1080pOznaka za televizijske sprejemnike HD Ready 1080p, ki lahko sprejemajo in dekodirajo HD signale (720p, 1080i, 1080p) prek kabla, satelita ali prizemne radiodifuzije. Naprave z oznako HD TV 1080p imajo razločljivost prikaza (zaslona) 1920 x 1080.

 Zunanje DVB-T sprejemnike, ki podpirajo visoko razločljivost (HDTV), povežemo s televizorjem (monitorjem) prek tako imenovanega HDMI priključka.


          


Na trgu obstajajo tudi CI MPEG-4 moduli, ki podpirajo visoko razločljivost (HDTV). Ti imajo tudi HDMI kabel, ki ga priključimo neposredno na TV sprejemnik. Nekatere HDTV naprave imajo namesto priključka HDMI priključek DVI. V tem primeru lahko uporabimo ustrezen prilagodilni kabel.

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo