Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV

Televizija visoke razločljivosti HDTV

Digitalni način televizijskega oddajanja ima več prednosti: boljša izraba radiofrekvenčnega spektra, možnost kakovostnejše slike in zvoka, možnost dodatnih storitev, možnost slike z visoko razločljivostjo (HDTV) in možnost širokozaslonskega formata.

Prav televizija visoke razločljivosti HDTV skupaj s širokozaslonskim formatom 16:9 prinaša najbolj opazno razliko v primerjavi z analognim televizijskim oddajanjem, ki ga poznamo že desetletja.

HDTV je kratica za High-Definition TeleVision. Pomeni televizijo z višjo razločljivostjo slike, kot je standardna razločljivost, ki jo poznamo pri sistemu PAL (720 x 576 točk), ki ga uporabljamo v Sloveniji. Za televizijo visoke razločljivosti HDTV obstaja več različnih razločljivosti (od 1366 x 768 do 1920 x 1080 točk, pa tudi višje) v prepletenem (interlace) in neprepletenem (progressive) načinu.

Agencija predlaga vsem bodočim kupcem DVB-T sprejemnikov (set top box-ov), da se že pred nakupom odločijo ali bodo zadovoljni s sprejemnikom, ki podpira samo televizijo standardne razločljivost ali pa želijo biti pripravljeni na prihajajočo televizijo visoke razločljivosti (HDTV) in bodo že zdaj kupili tak televizor oziroma DVB-T sprejemnik, ki omogoča tudi sprejem HDTV programov.


Posnetek testnega HDTV transportnega niza RTV Slovenija


Nekaj zunanjih povezav z dodatnimi informacijami o HDTV:


 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo