Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
Re: RA programi
11.03.2010 11:42
Ja, to bi bilo samo za fiksni sprejem z zunanjo anteno in DVB-T sprejemnikom, ne pa za sprejem v avtomobilu. Maš prav, to ni T-DAB ali T-DMB!
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
22.05.2010 01:37
dr.1m Napisano:
-------------------------------------------------------
> Osebno bi si nabavil TAK sprejemnik [www.t-online-shop.de]. A se mi zdi
> 100? zanj še vedno previsoka cena.


Imaš prav. V sedanji situaciji, kakršna je pri nas, brez pokritosti širšega območja Slovenije z DAB signalom vsaj z vseh naših glavnih oddajnikov, ne bi dal niti 50. Mene je tudi zanimala nabava tega sprejemnika, ki ti je všeč, ampak brskajoč po tujih forumih sem pri večini recenzij in komentarjev naletel na nezadovoljne kupce - uporabnike, vsaj kar se tiče sprejema DAB, ker sprejemnik nima vgrajenega konektorja za priključitev zunanje antene. Marsikje v bližini ni bilo oddajnika, da bi si človek stestiral sprejem DAB signala, v nekaterih državah pa še sploh ni uveden DAB. Naletel sem tudi na zanimive inovacije [www.omnirep.ch] .
Kaj vse ljudje ne počnejo, samo da bi iz svojega sprejemnika iztržili čim več. Zaradi te pomanjkljivosti sem nekako zgubil voljo do nabave tega luškanega sprejemnika.

Dva tedna nazaj sem praznoval eno okroglo obletnico in od svojih bližjih sovaščanov nepričakovano dobil darilo - kao "internetni radio". Dečki pač niso pozabili mojega heca z enega ponovoletnega srečanja in sedaj imam to kar imam "Maximum MR-2000" [www.radio-materiel.ch].
Ko sem naslednji dan odprl škatlo, sem bil nemalo presenečen, saj sem že od zunaj videl napis, da naprava podpira tudi DAB in DAB+. Zaradi slednjega bi imel možnost slišati tudi madžarske DAB radijske programe (12). Ker poznam situacijo v svojem okolišu sem bil kar skeptičen okrog morebitnega sprejema DAB signala, saj sem oddaljen 90 km od Krvavca, 55 km od Sljemena, a razdaljo do Budimpešte še nisem nikoli meril. Že pri samem preklopu na DAB, je sprejemnik sam začel z iskanjem avtomatsko, toda nič ni našel. Poskusil sem tudi ročno, toda na kanalih 5-12 (A-D) ter na 13A-F mi indikator ni zaznal nobene jakosti signala. Za Madžare in naše mi je bilo nekako jasno, da ne more biti nič. Zakaj pa ne gre s Sljemena? Oddajnik za DAB bi naj imel 800 W. Pred nekaj dnevi sem pisal na OIV in dobil naslednji odgovor:

Poštovani,

DAB odašiljač normalno emitira, istina sa smanjenom snagom (cca. 150W). Međutim, antenski sustav preko kojega se emitira DAB usmjeren je prema Zagrebu, praktički suprotno od smjera Rogaške Slatine i Ptuja, pa je to vjerojatni razlog nemogućnosti prijama DAB signala.

Manje vjerojatni uzrok nemogućnosti prijma može biti u DAB prijamniku, npr. da ne podržava prijam s postavljenim parametrima odašiljanja.

Parametri emitiranja DAB-a sa Sljemena:

- frekvencija: 227,36 MHz

- kanal: 12C

- modulacija: COFDM

- DAB mode I

Parametri audio servisa (HR1, HR2 i HR3):

- kodiranje; ISO MPEG-1, layer 2

- brzina prijenosa: 192 kbit/s / stereo

- oznaka MUX-a: "HRT"

- oznake servisa: "HRT- HR 1", "HRT-HR 2" i "HRT-HR 3"

- vrsta zaštite: UEP-1

S poštovanjem

Problemi prijam
Tel: +385 1 6186657 (7:30 - 15:30 radnim danom)
Fax: +385 1 6186012
E-mail: Problemi_prijam@oiv.hr


Nastavitve vse štimajo. Morebitni razlog za nesprejemanje signalov je verjetno tudi antena - niti meter dolga žica, ki gleda ven iz sprejemnika. Na moji lokaciji obkroženi s hribi in eno goro, je kvaliteten sprejem bistveno težje speljati brez ustrezne opreme.
Na internetu sem zasledil nekaj simpatičnih komentarjev o sprejemniku Maximum MR-2000:
[translate.google.si]

[translate.google.si]

In ker se podarjenemu konju ne gleda v zobe (še manj pa v kopito), sem se sprijaznil z nastalo situacijo. Sedaj bom pač užival ob internetnem radiju, a moram priznati, da me je ne malo presenetil sprejem na FM, saj sprejemnik omogoča prikaz imena oddajnika in kupa drugih informacij. Tako je pri naših radijskih programih SLO1, VAL 202 in ARS takoj lepo razvidno, kateri oddajajo s Pohorja, ali pa s Trdinovega vrha. Ime oddajnika (Pohorje) je prisotno tudi pri Radiu Maribor, Hrvaški HR1-3 tega nimajo. Pri njih pa leti informacija, da "program emitiraju Odašiljači i veze d.o.o.".Ene zasebne hrvaške postaje pa pretiravajo s podatki o podjetju. Manjka še ime direktorja in še, kako se mu je mama pisala predno je očeta spoznala. Pri avstrijskih FM radijskih programih tudi nisem zasledil imena oddajnika. Mogel bi iti nekam ven, ker v hiši imam slab signal z oddaljenih oddajnikov, a kaj, ko Maximum MR-2000 nima zvočnikov in se naprava mora priključiti na obstoječi hi fi sistem, hišni kino ali TV, pa tudi baterij nima, tako da zunanja eksperimentiranja niso možna oz. jih je težje speljati.
Razmišljam o morebitni izvedbi zunanjega priključka po uzoru na zgornjo shemo. Bom povprašal pri lokalnih stručkotih, če bi to šlo brez kakšnih posledic. A kaj, ko DAB signala še ne bo tako hitro na moji lokaciji. Mogoče do konca leta 2013, ko bi naj Madžari začeli oddajati svoj DAB+ paket programov iz Nagykanizse in bomo na severovzhodu lahko nekaj malega testirali.
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
22.05.2010 03:26
Na chinavasion.com prodajajo USB DVB-T/DAB+ sprejemnik za PC, pa še poceni je.
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
15.09.2012 21:02
Nekaj koristnih povezav k recenzijam in informacijam o DAB sprejemnikih:

Roberts

Pure

UK DAB

Get DAB
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
30.12.2013 16:35
Evo, da obnovimo staro temo.

A ima tu kdo kakšne povezave z apekom in rtv slovenija?
Če jih kdo ima naj jim prosim sporoči naj zrihtajo en oddajnik(dab ali dab+) na Krvavcu.
Ali trdinovem vrhu.
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
30.12.2013 16:38
Aja pa še to!
Zakaj ne zrihtajo v piranu ali belem križu kakšnega oddajnika dab ali dab+, če že vsi stokajo, da nič ne lovi(jaz sem sicer iz čušperka- center)
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
25.09.2014 11:27
Dve povezavi za tiste, ki bi vas še vedno zanimal nakup DAB+ sprejemnika.

Trgovski center

On line
Re: Kje kupiti T-DAB sprejemnik
26.09.2014 21:00
Tudi Conrad.de ima veliko tega blaga.
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo