Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
02.01.2009 16:54
Pozdravljeni!

Opažam, da mi pri večini programov slika začne zaostajati za zvokom. Še posebej izrazito se zadeva pojavlja pri sprejemu programa POP TV in to že po parih sekundah. Hudo moteče pri spremljanju oddaj v živo, kakšnih koncertov, poročil ipd. To isto se zgodi tudi pri gledanju nekaterih drugih programov, vendar šele čez določen čas oz. daljše časovno obdobje (15 min, 30 min kakšno uro ipd.). Zadeva se odpravi oz. popravi sama od sebe, ali pa če zamenjam program. Moč signala pri SLO multipleksu je 99%, kvaliteta pa 87%. Zaenkrat tega problema nisem opazil samo pri sprejemu HRV multipleksa. Je to problem v samem sprejemniku oz. dekoderju ali kje drugje? Sprejemnik je MPEG-4 General Satellite TE-8310

Lp Dejan
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
02.01.2009 20:16
Ja, težava leži v sprejemniku, ta model je znan po tem. Najnovejši softver to popravi, nesi nazaj k prodajalcu in zahtevaj brezplačno nadgradnjo ali zamenjavo za model z najnovejšim softverom.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
02.01.2009 21:43
Še prej lahko pogledaš verzijo software v sprejemniku, če je 10.oktober, potem ne bo pomagalo. Sem dobil eno povratno informacijo od enega monterja, da se to lahko pojavi kljub novemu software, vendar v veliko manjši meri.

Primož PINOSAT
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
03.01.2009 14:34
@pinosat

In kakšen je potem DVB-T sprejemnik na katerem dela vse brez problemov? Kaj svetujete
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
03.01.2009 20:31
In zakaj prodajalci tega ne poveste kupcu? Zato, da ga "nategnete" do skrajnosti. Ko vam pa prinese sprejemnik nazaj v "garancijo" so pa krivi oddajniki, tv hiše in podobno. Stranka pa naj ta denar stran vrže. A ne pinosat in podobni, ki prodajate takšne sprejemnike. Glavnem, da zaslužite, za stranke vam je pa malo mar.
Sram vas je lahko!!!!!
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
04.01.2009 15:06
@terrestrial, če bi malo preletel razne forume, bi našel ogromno mojih opozoril o tem sprejemniku, kjer opozarjam na to pomanjkljivost, jaz prodam ta sprejemnik le tistemu, ki ga hoče imeti, ker ga je morda videl pri kakem sosedu ali pa kje drugje. Ker trenutno ni nekega sprejemnika, ki bi stal okrog 100 EUR, bo pa februarja, ko dobim sprejemnike , ki so po mojem testiranju eni izmed boljših, cena bo pa malenkost čez 100 EUR.
In prosim, zbriši ta stavek z mojim imenom, ker sem eden izmed redkih, ki se trudimo poleg države ljudi malo obveščat o oddajanju v DVB-T-ju.

LP

Primož PINOSAT

p.s.
Poleg tega kanglica verjetno ve, kje je kupil sprejemnik in nič ga ne ovira, da sprejemnik vrne in vzame denar nazaj. In pa dejansko, za določene napake so lahko krivi oddajniki ali bogve katere motnje. Z mariborskega oddajnika Tezno vsake toliko časa zmrzne slika, in to na 4 različnih sprejemnikih , vezanih na isti signal v istem momentu. Za to napako je lahko vzrok samo oddajnik, če pa morda poznaš kak drug vzrok, pa le povej. Jaz ne vem, kaj bi lahko drugega bilo.Sporočilo spremenjeno 3-krat. Zadnja sprememba 04.01.2009 15:52, pinosat.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
04.01.2009 17:44
Saj se mi je zdelo da ruska roba ne more biti neka kvaliteta, pa vendar je sedaj vse skupaj precej neuporabno. Mi pa je monter, ko sva že imela vse nameščeno in priklopljeno povedal za ta feler. Sam sem bil primoran dati antene na oz. pod streho, ker smo v jeseni montirali Gerard kritino. Edino kar me navduši je "slika", ki se ji SAT in CABLE sistema ne moreta niti približati ...
Samo, da sem dobil potrditev, da gre za napako na sprejemniku. Je pa res, da skoraj vsi najprej valijo krivdo na oddajnike ..., katerim tudi ni 100% za zaupati, saj so že bile težave!
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 10:51
Prodajo sprejemnikov, pri katerih je znano, da delajo z napakami oz. sploh ne delajo, lahko mirne vesti primerjamo z mesarjem, ki ima v svojem hladilniku meso, za katero ve, da je okuženo s salmonelo ampak ga še kljub temu prodaja.
Takšen izdelek, ki ne ustreza se TAKOJ umakne iz prodaje!

Da pa ne bo pristransko naj omenim še naslednje trgovine, ki prodajajo "pokvarjeno meso"
AVSN .SI
SIPRO
Antene ZUPANČIČ

Vem, da niso napisani vsi. Zato prosim vse, da dodajo prodajalce teh sprejemnikov. Boljša je preventiva kot pa kurativa.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 13:22
Neusklajenost slike s tonom lahko nastane najmanj na treh mestih: produkcija (televizija), kodiranje (operater) in dekodiranje (sprejemnik - set top box). V tem trenutku še ni nikakršnih dokazov ali zanesljivih indicev, kje naj bi problem nastal.

Vse uporabnike foruma naprošamo, da se skladno s tem tudi obnašajo in ne obtožujejo kogar koli brez dokazov.

Ko bo kaj več informacij na voljo bomo te tudi objavili. Dobrodošla so vsa opažanja in mnenja, vzdržite pa se neutemeljenih obtožb in žalitev. Hvala.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 14:51
Glede na to da nas (AVSN d.o.o.), omenjate v zgornjem prispevku,
naj omenim nekaj dejstev :

1.) DVB-T je v Sloveniji za enkrat uradno še v "testni fazi",
ter tudi na sami pripravi digitalnega signala še prizkušajo razne nastavitve.

2.) V Sloveniji smo med pionirji na področju Mpeg4 DVB-T

3.) Res se pojavlja občasni problem z zamikom tona in slike,
a zanimivo da ne na vseh kanalih ... na A-Kanalu tega problema še nismo opazili zaenkrat, medtem ko se na PopTv in Slo3 pojavlja

4.) Problemi z zamikom tona in slike se na PopTv pojavljajo
tudi preko satelita !

5.) Problem se ne pojavlja samo na temu sprejemniku,
pač pa na vseh kar smo jih doslej testirali !

7.) TE8310 je v resnici najbolj prodajan DVB-T Mpeg4 sprejemnik v Sloveniji,
in AVSN nismo edini uvoznik, pač pa nas je vsaj 3 ali več.
Je tudi med najbolj stabilnimi, kar se delovanja tiče, saj ne "zablokira", kot nekateri drugi, pa tudi deluje že z precej nizkim nivojem signala.
Skratka, med vsemi kar smo jih testirali še najboljši,
edina zamera je pomanjk SCART prikljčka.

7.) Zanimivo je to, da se skoraj nihče ne pritožuje nad ponudniki IP-Televizijskih storitev, kjer je situacija glede kvalitete storitve bistveno bolj klavrna.
Vsi dobro vedo da prihaja do večkratnih vsakodnevnih izpadov in anomalij,
tam kjer je slaba internetna povezava, da je kvaliteta slike bistveno slabša, kot npr. preko satelita, ter da je občasno potrebno resetirati "set-top-box",
pa se nihče ne pritožuje, in vsi srečni plačujejo naročnino.

8.) V kolikor stranka z tovrstno rešitvijo ni zadovoljna,
lahko pri nas zahteva povračilo kupnine v roku 8 dni.

P.S.,
Vsem "forumašem" želimo srečno in uspešno leto 2009,
ekipa AVSN d.o.o.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 16:01
regulator Napisano:
-------------------------------------------------------
> Neusklajenost slike s tonom lahko nastane najmanj
> na treh mestih: produkcija (televizija), kodiranje
> (operater) in dekodiranje (sprejemnik - set top
> box). V tem trenutku še ni nikakršnih dokazov
> ali zanesljivih indicev, kje naj bi problem
> nastal.Ni vedno res. Mislim, da pri nas je problem izključno pri sprejemnikih saj če imaš tapravega dela vse brez problemov. Meni pri CT-ju 5000 HD sta slika in zvok vedno usklajena. Če bi bil problem pri produkciji ali operaterju - oddajniku bi do te neusklajenosti prišlo takoj in ne šele čez 5-10-20 minut gledanjaSporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 05.01.2009 16:02, Denis.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 19:06
Kar sem zgoraj napisal se je uresničilo. "Veletrgovci" že valijo krivdo na oddajanje. Za zatikanje, zmrzovanje, nedelovanje so krivi oddajniki, tv hiše............ Nikoli pa niso krivi neustrezni sprejemniki, ki jih prodajalci zavestno prodajajo, da ne napišem še kaj hujšega.

(Avsn TE8310 je v resnici najbolj prodajan DVB-T Mpeg4 sprejemnik v Sloveniji)
Seveda je najbolj prodajan in to zaradi cene. Vsaki uporabnik si ne more privoščiti sprejemnika za 300?. Sprejemnik kupijo v dobri veri, da so dobro vložili težko prisluženi denar, pridejo domov priključijo, sprejemnik pa šteka, se izklaplja, pregreva.......
Trgovec pa kupcu med prodajo iskreno gleda v oči in ne črhne besede, da zna "včasih" malo ponagajati. (čeprav blokira kot "sto hudičev" )

Še enkrat: Sram naj bo zgoraj navedene trgovce. V kolikor dobim še kakšne podatke o neustreznih sprejemnikih, ki jih prodajate bom spet pisal o tem.
Naj se potencialni kupci seznanijo s težavami pred nakupom. Po nakupu "naivneže" vedno prepričujete, da je napaka na oddajniški strani in se bo kmalu uredilo. Pa se ne! Seveda ne, če je pa sprejemnik zanič!Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 05.01.2009 19:08, Terrestrial.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 20:34
Denis Napisano:
-------------------------------------------------------
> regulator Napisano:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Neusklajenost slike s tonom lahko nastane
> najmanj
> > na treh mestih: produkcija (televizija),
> kodiranje
> > (operater) in dekodiranje (sprejemnik - set top
> > box). V tem trenutku še ni nikakršnih dokazov
> > ali zanesljivih indicev, kje naj bi problem
> > nastal.
>
>
>
> Ni vedno res. Mislim, da pri nas je problem
> izključno pri sprejemnikih saj če imaš
> tapravega dela vse brez problemov. Meni pri CT-ju
> 5000 HD sta slika in zvok vedno usklajena. Če bi
> bil problem pri produkciji ali operaterju -
> oddajniku bi do te neusklajenosti prišlo takoj in
> ne šele čez 5-10-20 minut gledanja


S tem se pa absolutno strinjam. Opažam, da dejansko slika zaostane za zvokom, ko se začne slika zatikati in to je lahko 99% kriv le dekoder. Je pa dejansko zelo težko dobiti konkretne informacije od strokovnjakov, ki bi to morali vedeti. Vsak ima samo izgovor, da je vse skupaj v testiranju ... No, saj podobno je pa tudi pri sistemu DVB-Cable na moji drugi lokaciji, kjer se pa operaterji na vse možne pritožbe sploh ne zmenijo in človek lahko piše maile, priporočeno pošto ipd. Že leto dni ne morem gledati POP-TV-ja, ker preprosto slika stoji. Človek težko razume, da v dobi informacijske tehnologije določene stvari sploh niso za uporabo ali dovolj preizkušene. Sam sem zelo razočaran nad vsem skupaj. Se mi kar malo toži po analognem. Vendar izbire ni oz. je ne bo. Lahko samo upamo, da leta 2011 ne bomo gledali namesto filmov diapozitive!?
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
05.01.2009 21:35
Kanglica Napisano:
-------------------------------------------------------
Sam sem zelo razočaran nad vsem
> skupaj. Se mi kar malo toži po analognem. Vendar
> izbire ni oz. je ne bo. Lahko samo upamo, da leta
> 2011 ne bomo gledali namesto filmov diapozitive!?

LP

Ampak še vedno ne razumem, zakaj ne pokličeš tistega, ki ti je montiral, saj ima možnost nabaviti kak drug sprejemnik, boš pač doplačal za kaj boljšega. Trenutno še na trgu ni konkretnega sprejemnika okrog 100 EUR. Jaz imam že plačane sprejemnike v tem cenovnem rangu, ki pa pridejo iz Koreje komaj februarja.

Primož PINOSAT
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
06.01.2009 08:05
Quote:
DVB-T je v Sloveniji za enkrat uradno še v "testni fazi",
ter tudi na sami pripravi digitalnega signala še prizkušajo razne nastavitve.

Žal temu ni tako. Prvi operater RTV Slovenija je pridobil prvo odločbo o dodelitvi radijskih frekvenc za redno oddajanje DVB-T (torej ne za testiranje!) novembra 2006. Iz tega vidika torej lahko rečemo, da smo v Sloveniji takrat začeli redno oddajati DVB-T.

Res pa je, da zaradi različnih vzrokov (tipičen je na primer ta o katerem debatiramo v tej niti) operaterji spreminjajo nastavitve kodirne/oddajniške opreme, včasih tudi kaj iz razno raznih razlogov odpove in eleganten izgovor oziroma interpretacija je, da je oddajanje v "testni fazi".

Res, da na temo prehoda na digitalno TV oddajanje še ni bilo nobene medijske kampanije (jo pa lahko v kratkem pričakujemo), vendar to še ne pomeni, da gre za testno oddajanje.

Torej, v Sloveniji redno oddajamo DVB-T. Predlagam, da se tako tudi obnašamo. Vsi. Težave so in bodo, reševali jih bomo sproti in s skupnimi močmi. Napake niso samo v sprejemnikih (set top boxih) ampak tudi na kodirni/oddajni strani. Zelo težko je na hitro s prstom pokazati na krivca.

Quote:
regulator Napisano:
-------------------------------------------------------
> Neusklajenost slike s tonom lahko nastane najmanj
> na treh mestih: produkcija (televizija), kodiranje
> (operater) in dekodiranje (sprejemnik - set top
> box). V tem trenutku še ni nikakršnih dokazov
> ali zanesljivih indicev, kje naj bi problem
> nastal.Ni vedno res. Mislim, da pri nas je problem izključno pri sprejemnikih saj če imaš tapravega dela vse brez problemov. Meni pri CT-ju 5000 HD sta slika in zvok vedno usklajena. Če bi bil problem pri produkciji ali operaterju - oddajniku bi do te neusklajenosti prišlo takoj in ne šele čez 5-10-20 minut gledanja

V splošnem so to mesta kjer lahko pride do neusklajenosti. "Ni vedno res": vedno ne prihaja do težav, ko pa so, so lahko kjer koli v verigi. Še enkrat, zelo težko je na hitro s prstom pokazati na krivca. Tudi iz člena "produkcija" se signal distribuira na več platform in vsaka lahko ima specifično prenosno pot z individualnimi nastavitvami. Torej tudi tu lahko leži razlog težave.

Za ilustracijo iskanja krivca ta primer:

Na APEKu smo že davno kupili nekaj vzorcev DVB-T sprejemnikov (takrat prvi MPEG-4 set top boxi). STB je deloval odlično le pri sliki RTV Slovenija je bilo včasih pri hitrih gibih zaznati rahel "stroboskopski" efekt. OK, težava v STBju. Lani je bilo izvedeno testiranje MPEG-4 enkoderjev in primerjava je pokazala, da to težavo opazimo samo pri enem enkoderju. Pri vseh ostalih je bila slika brezhibna. OK, težava je v enkoderju. Narobe!! Primerjava vseh kombinacij (STB - enkoder) je pokazala, da je težava samo v enem primeru: dotični STB v povezavi z enim izmed enkoderjev. Ker so vse ostale kombinacije delovale normalno lahko sklepamo, da je težava res v STB in da gre najbrž za napako v dekodiranju MPEG-4 z nastavitvami, ki so specifične za ta enkoder.

Predvsem na podlagi vaših izkušenj in opažanj bomo lahko dobili sliko o tem kaj ne deluje, kdaj in v kakšnih okoliščinah. Na podlagi tega bomo lahko sklepali na vzrok problema. Torej, pišite, sporočajte in predlagajte brez nepotrebnih obtoževanj, ki nikomur ne koristijo.Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 06.01.2009 08:06, regulator.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
06.01.2009 11:18
L.p.
Mi lahko prosim gdo razloži,zakaj že od včeraj na področju štajerske HDTV-K66 ni slike ???
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
06.01.2009 12:05
Edini, ki lahko odgovori na to vprašanje je RTV Slovenija. Upam, da kdo iz njihovih vrst bere ta forum.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
06.01.2009 14:48
> Ampak še vedno ne razumem, zakaj ne pokličeš
> tistega, ki ti je montiral, saj ima možnost
> nabaviti kak drug sprejemnik, boš pač doplačal
> za kaj boljšega. Trenutno še na trgu ni
> konkretnega sprejemnika okrog 100 EUR. Jaz imam
> že plačane sprejemnike v tem cenovnem rangu, ki
> pa pridejo iz Koreje komaj februarja.
>
> Primož PINOSAT

a bodo ti sprejemniki imeli tudi HDMI izhod? me ža mikajo...

lp
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
06.01.2009 21:07
deejvidd Napisano:
-------------------------------------------------------

>
> a bodo ti sprejemniki imeli tudi HDMI izhod? me
> ža mikajo...
>
> lp


LP

Ne, sprejemnik bo SD brez HDMI, ustrezal pa bo vsem zahtevam, ki so zapisane s strani APEK-a.

Primož PINOSAT
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
07.01.2009 08:55
je možno to kar sem slišal, da bo država po letu 2011 sofinancirala nakup dvb-t mpeg4 sprejemnikov ali bo celo ena družina dobla enga zastonj? potem boste morali prodajalci mpeg4 sprejemnikov malo znižati cenespinning smiley sticking its tongue out
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
07.01.2009 10:36
Pozdrav vsem smiling smiley

že parkrat sem vprašal in še nikoli dobil konkretnega odgovora. Sedaj je SD signal, ali lahko pričakujemo HD signal ali ne? In če ga lahko, kdaj se bo to zgodilo? Namreč ni mi jasno zakaj se na veliko govori o HD, če pa ubistvu ni to to.

Lp
Blaz
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
07.01.2009 12:37
@GrandFelix: To je bolj vprašanje za televizije. Mux A in Mux B bosta do nadaljnega SD. APEK namerava letos objaviti razpis za Mux C, ki naj bi bil HDTV.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
07.01.2009 15:25
Po eni strani se strinjam po drugi pa ne. Namreč, če televizije nimajo možnosti oddajati v HD potem nemorajo nič, kajti šele letos bo očitno razpis za Mux C, če bo seveda do tega prišlo, srčno upam, da bo smiling smiley
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
07.01.2009 18:11
Če ne bo nikogar, ki bo produciral HDTV vsebine (pa ne samo en uro dnevno) potem je HDTV mux brezpredmeten. Če pa interes in vsebine bodo, potem tudi ne bo težav z muxom.

Pa še to: dajmo se držati teme. Za vsa nova vprašanja odprite novo temo v ustreznem forumu. Hvala.Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 07.01.2009 18:12, regulator.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
08.01.2009 08:26
Po eni strani imate prav po drugi pa dvomim, da je kdo v SLO sposoben naenkrat zagnat 24h oddajanje v HD in bi bilo dobrodošlo, če bi v prvih 2 Mux-ih omogočili kak kanal za občasne HD vsebine, ki bi se porabil za kake športne prenose in podobno saj je slika pri raznih studijskih oddajah najmanj pomembna. Verjetno pa so to le pobožne želje gledalcev in že logistično (razdelitev med potencialne ponudnike) in tehneično težko izvedljivo.


S 46W3000 Sony-jem nisem nikoli opazil zamika zvoka, ki mi je žal predobro poznan iz začetkov Siolove IPTV. V zadnjih nekaj mesecih sicer DVB-T nisem gledal. Tam od predlani do oktobra pa smo občasno mal poškili proti Krvavcu...
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
08.01.2009 11:00
Terrestrial Napisano:
-------------------------------------------------------

> Trgovec pa kupcu med prodajo iskreno gleda v oči
> in ne črhne besede, da zna "včasih" malo
> ponagajati. (čeprav blokira kot "sto hudičev" )
>
> Še enkrat: Sram naj bo zgoraj navedene trgovce. V
> kolikor dobim še kakšne podatke o neustreznih
> sprejemnikih, ki jih prodajate bom spet pisal o
> tem.


Joj! Vi pa niste kar tako!

Okrog vašega pisanja in sramovanja ter srepih veletrgovskih pogledov se bom razpisal na svojem forumu, kar se pa sprejemnika tiče, kar tudi mislim, da je smisel pogovorov na tem forumu, pa resnično ni bohve kaj, in o tem ne molčim od kar vem zanj. Sploh dizajn, daljinec in možnost priključkov .... še kakšna nogica se rada odlepi.
Ko sem začel na svojih straneh ponujati ta sprejemnik sem z rdečim odebeljenim tiskom samomorilno navedel: "Obvestilo: Ker gre za sprejemnik najnižjega cenovnega razreda je temu primerna tudi njegova kvaliteta in stabilnost v delovanju!" Ne glede na to so sprejemnik kupovali, nasprotno kupci so bili isti, sosedje, znanci z istih krajev. Kaj za nekoga na primer v Zasavju in na Dolenjskem, ki je vezan samo na oddajanje s Kuma pomeni kar naenkrat čisti POP TV in KANAL-A, ki ju prej ni bilo, četudi na račun tu pa tam sinhronizacije na ravni prvega slovenskega igranega filma pa ni potrebno posebej poudarjati, kakor tudi ne kaj tem ljudem pomeni 60 in več evrov kolikor bi doplačali za naslednje modele, ki pa roko na srce razen nekaj lukenj več na zadnji strani in ličnejšega daljinca niti ne nudijo. Nekateri na tem forumu ste pripravljeni celo do leta 2011 cediti sline in vrtati kolena na račun v meglo zavite nekaj evrov pričakovane subvencije pri nakupu.
Ker sem kasneje spoznal, da temu neprivlačnemu "rusu" vseeno delam krivico saj njegovo delovanje ni tako katastrofalno (sploh po SW popravkih) kot sem na začetku tudi sam mislil, sem opozorilni napis spremenil v možnost najema sprejemnika za testiranje, kar je še vedno napisano na moji prodajni spletni strani in ima vsak to možnost, ki jo pa do sedaj ni noben izkoristil saj vsi zadržijo sprejemnik. Tudi večina najhujših
nasprotnikov tega sprejemnika je do danes pričela z njegovo prodajo.
Mimogrede, da ne bo šlo zgolj za neko opravičevanje pa ne glede na to kakšno je vaše mnenje ob tem, navedem da se v določenih segmentih sam aparat (sploh pri sprejemu MPEG-2) bolje obnese kot TV in SET BOX- i z razširitvenim modulom in celo od integriranih MPEG4 TV in zemeljskih sprejemnikov.

www.antene-zupancic.siSporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 08.01.2009 11:04, Matjaž.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
08.01.2009 21:02
@GrandFelix
Če nisi doma v katerem od večjih mest oz njihovi okolici za katera so predvidene frekvence za MUX C boš še kar nekaj časa čakal na slovenske HDTV programe preko DVB-T, boš prej gledal avstrijske HDTV programe.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
09.01.2009 00:03
mokis Napisano:
-------------------------------------------------------
> Če nisi doma v katerem od večjih mest oz njihovi
> okolici za katera so predvidene frekvence za MUX C
> boš še kar nekaj časa čakal na slovenske HDTV
> programe preko DVB-T, boš prej gledal avstrijske
> HDTV programe.

Recimo, da bi Maribor lahko šteli med eno večjih mest v Sloveniji. Če potem dalje predpostavimo, da Maribor bo pokrit z MUXom C, hočeš reči, da oddajnik ne bo na za Maribor naravni lokaciji na Pohorju, ampak nekje spodaj v mestu? Namerno zato, da se signala ne bi dalo sprejemati (da morda ne bi motil koga) malce dlje stran?

Aleš
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
09.01.2009 07:15
Na Pohorju v tem trenutku zagotovo ni prostega kanala. In v kratkem ga tudi ne pričakujemo. To velja za skoraj vse višinske oddajne točke.
Re: DVB-T / slika zaostaja za zvokom!
21.02.2009 12:05
Pozdravljeni!

Sam sem nabavil tale MPEG-4 General Satellite TE-8310 lani bolj kot ne za starše in nekako ni bil v uporabi več kot nekaj ur vse skupaj. Pač TVSLO3... Opazil sem tole zaostajanje slike in me zanima ali je možna nadgradnja SW doma ali je potrebno nesti prodajalcu? Nekako dvomim, da bi lahko po nekaj mesecih zahteval nazaj denar pa čeprav bi bil pripravljen doplačati za boljši model... Seveda prodajalec ni omenil nič o morebitnih težavah ob nakupu. Hvala.

LP
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo