Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
"Kockanje" muxa C
24.07.2014 14:21
Pozdravljeni.
Odpiram novo temo v upanju, da kdo, ki je imel podobno težavo, da nasvet, kako odpraviti. V začetku uvajanja digitalne tv sem večkrat poiskala nasvet tukaj, zdaj me že nekaj časa ni bilo.
Lokacija: Slovenske gorice, sprejem s Pohorja. Težave od maja naprej kocka mux C. Pred dnevi nastavitev antene z meritvijo signala, ki je dober (veliko boljši kot z uvajanjem digitalne tv). Mux A normalno, hrvaški programi prav tako, enako avstrijski (brez posebne antene), samo mux C je po dveh dneh nastavitve začel zopet kockat. Serviser pravi, da je signal dober, da to ni vzrok. Vzork so po njegovem motnje neznanega izvora. Kakšne motnje bi to lahko bile? Eno možnost je podal vklopljen električni pastir. Najbližji je na lokaciji 300 metrov vstran, lastnik pravi, da pri njih nimajo motenj. Ali pozna kdo od pišočih na forumu takšen primer, da bi lahko vklopljen el. pastir povzročal motnje sprejema, ter samo zakaj mux C, na vse ostale pa nima vpliva? Ali pozna kdo kakšno drugo napravo (moped po cesti poznamo vsi),ki bi povzročala motnje signala?
Hvala za odgovore,lp.
Re: "Kockanje" muxa C
27.07.2014 21:17
Pri meni se je dogajalo popolnoma enako. Normalno delajo avstrijski, hrvaški in slovenski muxi, vendar mi je mux c začel tudi nagajati. Predvideval sem da imajo napake na oddajniku, potem so nekateri krivili da se mi tepe preveč kanalov muxa c, ki me pokriva zelo slabo. Kocke so bile vedno, ko si je kdo fenal lase je bilo na vseh kanalih da ni signala. Enkrat sem se pa zadeve lotu tako da sem signal probal tako, da sem anteno vezal na stb in nato preko scarta v televizijo. Signala je bilo toliko da še sam nisem mogel verjeti. Težava je bila v televiziji, ki sem je nedolgo časa nazaj peljal na servis kjer so ugotovili da je šel kanalnik. Temu še sam nisem mogel verjeti, saj so mi ostali kanali delali OK. Mux c dela zdej OK.
Re: "Kockanje" muxa C
30.07.2014 12:00
tudi meni kocka muxs C kanal 38 že dlje kot 1 mesec.kanal 37 pa je že od začetka skoraj na ničli
muxs A pa deluje brez težav in tudi hrvaška muxsa A in B mi dostikrat delujeta bolje od našega C in to tudi z sobno anteno
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo