Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
Podstrešje
10.12.2013 19:52
Pozdravljeni!

1. Zanima me, če streha iz opeke (brez izolacije) zelo ovira sprejem na širokopasovni UHF anteni na podstrešju. Problem je v tem, da je streha na stanovanjski hiši skoraj nova in je malo večji problem montirat anteno zunaj.

2. Anteno bi priklopil na obstoječi antenski kabel v zidu, ki je bil prej priklopljen na strešno anteno, ki so jo po menjavi odstranili. Ali naj kabla zlotam ali povežem z konektorji?
Re: Podstrešje
10.12.2013 20:45
Ogromno neznank "X" v besedilu.

Koliko je stara inštalacija, kakšni so spoji, je z lociranjem antene na podstrešju dolžina kabla do sprejemnikov krajša ali se s tem podaljša..... ??

Pomembnih je več stvari.
- Že par centimetrov v lokaciji ti lahko pomeni veliko razliko v sprejemu.
- Kakovost in dolžina koaksialnega kabla.
-Kakovost sprejemne antene.

Na kratko povedano na tvoje prvotno vprašanje.
Lahko samo poizkusiš, zagotovil, da bo sprejem slabši ali boljši ni.

Recimo tako, ČE, ČE ČE je koaksialni kabel bolj odporen na motnje, je krajši, je sprejemna antena boljša, so spoji dobri, je najdena najboljša lokacija...potem je rezultat DOBER sicer pa POLOM.

s57mod@gmail.comSporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 10.12.2013 20:46, s57mo.
Re: Podstrešje
10.12.2013 21:16
Kabel je star 30 let in je dolg kakih 7 metrov. Antena bi bila nekaj od Inglar glede na to, da je podjetje skoraj na pragu. Odvisno, kaj mi bodo svetovali. Mogoče kaki nasvet tukaj glede izbire teh anten.
Glede na to, da bo bosta dva spoja na kablu in bo sestavljen iz treh različnih delov, bom moral narediti kako bolj ziher improvizacijo z enim in istim kablom. Kot kabel predvidevam RG-59.
Re: Podstrešje
11.12.2013 22:20
Jaz sprejem signala s Krvavca in Dobrača z eno obično logaritmično antenco pod železno streho med izolacijo. Možno je vse, pomembna je mikrolokacija in dovolj signala.
Seveda pa streha definitivno ovira sprejem.
Re: Podstrešje
13.12.2013 11:42
Glede na to, da je praktično prekomplicirano speljati kabel na podstrešje, sem anteno poskusno zvezal na balkonsko ograjo. Za anteno sem izbral Inglar CaravanStar 360 UHF, ki je ležala pri fortru za odpis, ker mu na dopustu nič konkretnega ni sprejemalo, razen nekaj italianov. Glede na to, da se tukaj nov, me slika kar prijetno preseneča.
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo