Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
Nov TV program v SLO
15.03.2012 18:08
Se že kaj več ve glede tega novega programa, ki bo prišel?
Kaj bodo oddajali tudi v dvbt al samo prek interneta?
Re: Nov TV program v SLO
15.03.2012 18:34
Govorim pa o programu, ki naj bi ga začel oddajat Telekom.

https://www.zurnal24.si/ekipa-za-novo-televizijo-ze-nastaja-clanek-151275
Re: Nov TV program v SLO
15.03.2012 18:58
Jaz njihove novice nisem nikoli razumel kot take da bodo šli v DVB-T, ampak bo le v svoji IPTV in mogoče še pri kakšnemu kabelskemu operaterju. Konec koncev jim za dobro pokrivanje ni potrebno v DVB-T.
Re: Nov TV program v SLO
10.04.2012 20:37
Po mojem bo moral Telekom najprej prodati kakšno firmo, preden smejo odpreti televizijo:

Quote:
60. člen ZMed-1:
Oglaševalska organizacija, katere dejavnost je zbiranje, oblikovanje in posredovanje oglasov, ter fizična ali pravna oseba, ali skupina povezanih oseb, ki ima v kapitalu oziroma premoženju te organizacije več kot deset (10) odstotni lastniški delež ali več kot deset (10) odstotkov upravljalskih oziroma glasovalnih pravic, ne more biti izdajatelj ali ustanovitelj izdajatelja radijskega oziroma televizijskega programa, niti imeti več kot dvajset (20) odstotni delež v kapitalu ali dvajset (20) odstotni delež upravljalskih oziroma glasovalnih pravic v premoženju izdajatelja radijskega ali televizijskega programa.

Telekom ima namreč čez svoje družbe v lasti 50,1% delež MEGANET oglaševalska agencija d.o.o.
Re: Nov TV program v SLO
10.04.2012 21:52
Se opravičujem. Telekom je delež v Meganetu že prodal. Oglaševalska organizacija, ki se ukvarja z zgoraj omenjenim, je zdaj TSmedia (100% lastnik Telekom).

Da se ukvarjajo z zbiranjem in posredovanjem oglasov, je vidno povsod. Za oblikovanje pa tudi piše v njihovih "pogojih oglaševanja":
"Druge marketinške storitve obsegajo predvsem izdelavo radijskih, televizijskih, tiskanih in mobilnih oglasov ter druge multimedijske in mobilne storitve". Se mi zdi, da TSmedia kar točno odgovarja tistemu, kar je opisano v zakonu in Telekomu prepreči odprtje TV programa.
Re: Nov TV program v SLO
24.04.2012 10:17
Neki novega glede programa:


Telekom Slovenije je premagal Pro Plus in odkupil pravice za predvajanje Lige prvakov (UEFA Champions League). Nov televizijski program Telekoma Slovenije bo tako nadomestil Kanal A, ki je v letošnji sezoni predvajal nogometne tekme.


O novem televizijskem programu Telekoma Slovenije se pravzaprav uradno ne ve še nič, razen seveda to, da bo imel informativni program (beri poročila) in pravice za predvajanje Lige prvakov v Sloveniji. Telekom Slovenije naj bi po namigovanju Pro Plusa pravice za Ligo prvakov precej preplačal, saj so se že sami srečevali s kar precejšnjimi problemi, da so pri projektu ostali na zeleni veji.
Preden preidemo na oglaševalski kolač, ki se bo zaradi novega televizijskega programa Telekoma Slovenije močno pretresel še nekaj o potencialu, ki ga ima lahko odkup pravic za TS. Za razliko od Pro Plusa, ki je poleg Kanala A uporabljal še plačljiv program v paketu POP Non Stop ter Vojo.si (oba plačljiva posebej) ima Telekom Slovenije s Siol TV in po novem še s Siol TViN-om tako na računalnikih kot mobilnih napravah izjemen potencial, saj bo dostopnost vsebin precej boljša, ker bodo lahko v že obstoječe produkte implementirali novo odkupljene pravice. Tako gledanje vseh tekem, ki se predvajajo na začetku tekmovanja Lige prvakov sploh ne bi smel biti problem, kar se tiče distribucije svojim uporabnikom, ki jih je glede na tržni delež pri IP TV še vedno največ.
Seveda bo vse odvisno od same programske sheme novega programa, katerega projekt vodi TSmedia in je ocenjen na 10 mio €. V ekipi, ki pripravlja televizijski program so po trenutnih podatkih Amir Mureškič (nekdanji programski direktor TV3), Vine Bešter (nekdanji direktor informativnega programa na POP TV), Rajko Gerič ter Uroš Urbanija.
Novemu televizijskemu programu Telekoma Slovenije bo uspelo odtrgadi precejšen del oglaševalskega kolača zgolj in samo, če bodo dosegli zadostno gledanost. Le to pa se doseže z zanimivimi programskimi vsebinami. Pri informativnem programu je ključna nepristranskost in predstavitev obeh strani, tako da si gledalec oz. gledalka lahko sam ustvari mnenje, športni del potrebuje dobre komentatorje. Filmi in serije pa morajo biti takšni, ki jih v Sloveniji nismo videli že milijonkrat. Če Telekomu Slovenije (TS Medii) uspe omenjeno izvesti, se lahko tako Pro plus (predvsem POP TV in Kanal A) kot RTV Slovenija (SLO 1 in SLO 2) precej bojita za gledanost svojih programskih vsebin.
Za gledalce in gledalke pa to pomeni zgolj dobro, saj bo vzpostavljena precej močnejša konkurenca.
Kakšen bo na koncu rezultat pa bomo videli predvidoma že letos.


Več na: [goo.gl]
Re: Nov TV program v SLO
24.04.2012 16:47
Upam, da ne bodo angžirali navijača Barce Obreza.
Re: Nov TV program v SLO
24.04.2012 18:33
Državna konkurenca, LOL.

Pa tudi imena kot so Mureškić, Bešter, Gerič in Urbanija, ne obetajo ravno. Sploh Bešter. LOL
Re: Nov TV program v SLO
25.04.2012 06:03
Želim jim vso srečo, ampak nekako v zraku "voham" veliko polomijo ....
Re: Nov TV program v SLO
05.05.2012 03:02
Potem je pa še 56. člen zakona o medijih, ki pravi, da izdajatelj TV programa, pravna ali fizična oseba, ali skupina povezanih oseb ima lahko največ dvajset (20) odstotni lastniški delež ali dvajset (20) odstotni delež upravljalskih oziroma glasovalnih pravic v premoženju drugega izdajatelja.

Republika Slovenija kot povezana oseba, izdajatelj TV programa pri RTV Slovenija, ne sme imeti več kot 20% pri Telekomu. Ali obratno: Republika Slovenija kot povezana oseba, izdajatelj TV programa pri Telekomu, ne sme imeti več kot 20% pri RTV Slovenija.

Ker se država RTV Sloveniji ne more odpovedati, to meni pomeni, da neka družba, pri kateri je udeležena država z več kot 20%, ne sme biti izdajatelj TV programa. Ker ima država pri Telekomu več kot 20%, tudi po tej omejitvi Telekom in njegove družbe verjetno ne smejo biti izdajatelji TV in radijskih programov.

Zanimivo bi bilo, če bi mogoče regulator lahko povedal, kako lahko Telekom v svoji kabelski in IPTV razširja program Planet TV, ki ga pri APEK-u ni v listi TV programov z Dovoljenjem ( [www.apek.si] ). V zakonu je omenjen prekršek, če operater razširja radijski ali televizijski program, za katerega njegov izdajatelj nima dovoljenja APEK-a.
Re: Nov TV program v SLO
18.05.2012 02:04
Gledal v Odmevih direktorja TS Media, kako je mencal in se sprenevedal. Regulator jim po mojem ne bi smel dovolit novega kanala. Država misli delat konkurenco sama sebi, ne moreš verjet.
Re: Nov TV program v SLO
18.05.2012 12:25
Poglejte sami.

Zelo čudno mi deluje vse skupaj, tip pa neprepričljiv.
Re: Nov TV program v SLO
19.05.2012 08:28
V prispevku se sliši da bodo vložili 15 mio € v ta še "neimenovan" program.
Ali ni tudi lanski Pink.Si omenjal podobne vložke? smileys with beer
Re: Nov TV program v SLO
19.05.2012 09:55
Quote:
Figeto
Gledal v Odmevih direktorja TS Media, kako je mencal in se sprenevedal. Regulator jim po mojem ne bi smel dovolit novega kanala.

Quote:
Kosinus
Zelo čudno mi deluje vse skupaj, tip pa neprepričljiv.

Verjetno dovoljenja sploh niso tako pomembna. Glede na to, da regulator ni protestiral na zgornjo navedbo, sklepam, da program Planet TV že več let deluje brez dovoljenja APEK-a. Tudi direktorat na ministrstvu bi moral najkasneje po dveh letih (ta čas je potekel že pred tremi leti) tak program, ki nima dovoljenja, izbrisati iz razvida medijev. Očitno niti APEK niti ministrstva ne zanimajo dovoljenja. Zakaj bi si potem delal skrbi zaradi tega? Program, ki mu očitno nihče ne nasprotuje, že imajo. Samo preimenujejo ga, pa ne bo sprožen noben postopek glede dovoljenj in ne bo nobenih težav.
Re: Nov TV program v SLO
12.06.2012 17:13
Evo, neki novga, če kdo še ne ve....

Planet TV bo nova televizija Telekoma Slovenije s katero bo upravljala hčerinska družba TSmedia. Planet TV, ki sicer že oddaja v omrežju Siol TV bo v prenovljeni podobi začel z oddajanjem 18. septembra 2012. V družbi planirajo že na začetku oddajati pri vseh kableskih in IP TV operaterjih kot tudi v prizemeljskem DVB-T oddajanju. Za prvi dve možnosti ni toliko problemov, zatakne se lahko pri DVB-T, saj je multiplex A (MUX-A) poln. MUX-B pa ne oddaja več.

Pri programskem delu bodo sledili štirim ključnim stebrom in to so: lastna produkcija, športna vsebina, tuji filmi in serije ter seveda informativni program.

Pa začnimo z informativnim programom, ki bo oddajal iz studia v Stegnah (Telekomova stavba). Ta bo na začetku obsegal eno dnevno oddajo v prime timu (18.00-20.00), kasneje pa predvidevajo dodajanje še kakšne. Voditelji informativne oddaje bodo Marko Potrč, Živa Rogelj, Jerca Zajc in Tomaž Bratož. Kako bodo sestavljeni voditeljski pari pa še niso razkrili. Kot tudi ni znano še ime dnevno informativne oddaje.

Športni del Planet TV-ja katerega večina bo posvečena Ligi prvakov za katero je Telekom Slovenije zakupil pravice za oddajanje do leta 2015. Tako kot smo navajeni že nekaj let bo voditelj studijske oddaje Dani Bavec. Več o tem tukaj (UEFA Liga Prvakov sedaj uradno pri Telekomu Slovenije, majhen del pravic pa tudi pri Telemachu (Sport Klub)).

Lastna produkcija televizije Planet TV bo že jeseni prinesla dva resničnostna šova in sicer Paradise Hotel (Paradise Hotel Slovenija bo resničnostni šov na novi televiziji Telekoma Slovenije (Planet TV)), kjer je 11 tekmovalcev in tekmovalk postavljenih v luksuzno domovanje. Dva meseca nato izpolnjujejo izzive in se potegujejo za 50.000€ (-davek). Voditeljica šova bo Maja Martina Merljak.
Drug resničnostni šov je Dragons’ Den (), katerega koncept je zasnovan tako, da mladi podjetniki lahko svojo poslovno idejo uresničijo nekoliko lažje, saj žirantje investirajo v njihov projekt.

Najbolj skopi pa so bili glede tuje produkcije, ki se bo predvajala na Planet TV. Pravzaprav so povedali zgolj štiri naslove in sicer Once upon a time, GCB, Mike & Molly in L.A. Complex. Once upon a time je ameriška fantazijska dramska serija predvajana na ABC, ki je v lanskem letu doživela prvo sezono. Potrjeno po ima tudi drugo. Serija GCB, katere prvotni naslov je bil Good Christian Bitches je komično dramska serija. Ki prav tako prihaja iz ABC, a svoje druge sezone nima potrjene. Mike & Molly je romantična situacijska komedija, ki prihaja iz CBS in ima po uspešnih dveh sezonah potrjeno tretjo. Za konec pa še kanadska dramska serija L.A. Complex.

Planet TV se tako podaja v boj z zgolj eno komercialno televizijsko hišo v Sloveniji in to je Pro Plus, ki oddaja POP TV in Kanal A. Prostor za novo televizijo tako zagotovo še vedno ostaja. Kot so povedali, bodo z resničnostnima šovoma skušali privabiti maso gledalcev, z neodvisnim in korektnim poročanjem v informativnem programu pa jo bodo poskušali obdržati. Oglaševalci, ki so vedno potrebni za obstoj komercialne televizije pa upajo, da bodo prišli v letu ali dveh.
Za uspeh Planet TV-ja bo pomembnih prvih nekaj mesecev, saj vsi vemo da je prvi vtis najpomembnejši. Tudi tukaj bo tako, predvsem bo to veljalo za informativni program za katerega je zelo pomembno za je objektiven in neodvisen, saj bo le tako lahko pridobival široko množico gledalcev in gledalk.

[vir: blog uporabnastran]
[https://goo.gl/QQkvf]
Re: Nov TV program v SLO
12.06.2012 18:07
Jebovas blog uporabnastran. Zakaj ne bi šli kar do vira? Prvi uradni obrisi nastajajoče televizije Planet TV
Re: Nov TV program v SLO
13.06.2012 22:00
na DVB-T ga še lep časa ne bo. Prvič ker nima DVB-T dovoljenja, drugič ni prostora v Mux A.

Včeraj je država dokončna sklenila, da iz Mux A gredo vsi komercialni programi na Mux B.

Ampak dokler ne bo Mux B lahko ostanejo v Mux A. Če Nokring ponovno ne bo zagnal Muxa B, bo po odvzetju licence (čez 1 leto) spet lahko javni razpis za Mux B. Po novem bo lahko RTV sodeloval pri razpisu za Mux B.
Re: Nov TV program v SLO
13.06.2012 22:05
Prav tako po novem RTS, TV Primorka, Vaš kanal in VTV bodo tudi brezplačno oddajali na RTV multipleksu A. (zaradi posebnega statusa)Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 13.06.2012 22:05, DreamDesign.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 01:36
Štartati bi morali takoj v HD tehniki, tako bi morda bili zanimivi. Kdo še gleda Ligo prvakov v SD.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 10:04
Quote:
DreamDesign
na DVB-T ga še lep čas ne bo. Prvič ker nima DVB-T dovoljenja, drugič ni prostora v Mux A.

Dovoljenja jih ne zanimajo. Saj že pet let oddajajo brez dovoljenja, pa jim nihče ni naredil nič. Če se prijavijo na razpis za kakšnega od novih 7 malih MUX-ov, jim bodo verjetno dodelili vse naenkrat: dovoljenje za TV in za oddajanje v DVB-T, pa še avtomatsko neha veljati omejitev, da kot operater ne smejo izdajati programa. Za druge omejitve, ki jim ne dovolijo biti izdajatelj programa, pa se verjetno zanesejo na to, da postopki trajajo več let in jih zato morebitne pritožbe in sodbe ne bodo prizadele.

Potem lahko oddajajo v vseh lokalnih multipleksih, ki bodo pokrivali verjetno več kot 50% prebivalcev. Tudi HD.

Najavili so tudi, da bodo za vsako tekmo v svoji IPTV imeli posebni TV program, ki bo oddajal samo v trajanju tekme. Teh osem programov pa kljub temu, da bodo zaradi slovenskega komentatorja namenjeni izključno slovenski publiki, nimajo niti v razvidu medijev niti nimajo za njih dovoljenja APEK-a.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 10:49
Ravno v torek je SRDF pregledal ponudbe, ki so prispele na javni natečaj za DVB-T programe novembra 2011. Takrat so razpisali 3 nove DVB-T licence za TV programe (nacionalno pokritost) v Multipleksu.

iz 21.10.2011:
[www.apek.si]
[www.apek.si]
[www.apek.si]Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 14.06.2012 10:50, DreamDesign.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 11:25
Saj glede uradnih postopkov se strinjam s tabo. Samo vse napovedi Telekoma to čisto ignorirajo in trdijo, da bo 18.9. štart vseh programov (Planet TV in približno osem programov za posamezne tekme). Ali bodo s podporo države urejali stvari priviligirano po hitrejših postopkih ali enostavno ignorirali pravila, tako kot do zdaj, ali pa živijo na luni.

Miro Petek, v. d. direktorja direktorata za medije je javno izjavil, da ignorirajo zakone:
Quote:
...pri vpisu v razvid medijev pa se glede lastništev ne sprašujemo.

[www.rtvslo.si]

Zakon o medijih točno definira, da je naloga Ministrstva nadzor lastniških razmerij pri medijih.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 11:46
Vsaj so tudi paketi Pop Non Stop delovali nelegalno 2 meseca.
Re: Nov TV program v SLO
14.06.2012 17:39
Ja, 2 meseca. Planet TV pa že pet let deluje brez dovoljenja.

Zakon o medijih da APEK-u po vpisu v razvid samo 24 mesecev časa za izdajo dovoljenja. Če ga APEK zdaj izda, bo to v nasprotju z zakonom, ker odločba o vpisu v razvid ne sme biti starejša od 24 mesecev.
Re: Nov TV program v SLO
18.06.2012 19:36
Homer Napisano:
-------------------------------------------------------
> Želim jim vso srečo, ampak nekako v zraku
> "voham" veliko polomijo ....

To jih itak ne skrbi saj bomo minus itak pokrili davkoplačevalci.

Bo imel pa janša vsaj do volitev eno TV več.
Re: Nov TV program v SLO
20.06.2012 12:12
Svet za radiodifuzijo je na 1. korespondenčni seji, dne 18. junija 2012, obravnaval tri Poročila Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS o izpolnjevanju pogojev in oceni ponudb, prispelih na javni razpis za dodelitev pravice razširjanja televizijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju RS - splošni, specializirani in narodnozabavni program.

V vseh treh primerih je Svet, potem ko je pri vsakem javnem razpisu vse pogoje izpolnjeval en ponudnik, ki je predložil popolno ponudbo, potrdil sklep, s katerim predlaga Agenciji, da se pravica za razširjanje televizijskega programa v digitalni radiodifuzni tehniki na območju RS:

- za program, namenjen nacionalnemu občinstvu v RS, ki bo dopolnil obstoječo programsko ponudbo s specializiranim programom, dodeli ponudniku DOMATES, podjetje za inženiring in storitve, d.o.o. Portorož za televizijski program TV nakupi

- za program, namenjen nacionalnemu občinstvu v RS, ki bo dopolnil obstoječo programsko ponudbo z žanrsko in tematsko raznovrstnim programom s poudarkom na narodnozabavni slovenski glasbi, dodeli ponudniku ČARLI televizijska dejavnost d.o.o. za televizijski program Golica TV

- za program, splošne zvrsti, namenjen nacionalnemu občinstvu v RS, ki bo dopolnil obstoječo programsko ponudbo z žanrsko in tematsko raznovrstnim programom, dodeli ponudniku DOMATES, podjetje za inženiring in storitve, d.o.o. Portorož za televizijski program Sponka.tv
Re: Nov TV program v SLO
20.06.2012 16:15
Končno nekaj dobrih novic za uporabnike.

Zdaj bo treba še videti, ali bo kdo uspel sestaviti mrežo lokalnih MUX-ov. Potencialnih kandidatov, ki bi lahko zapolnili del kapacitete, ki ostane prazna poleg lokalnega programa, je kar nekaj:

- RTVSLO za SLO1 HD in SLO2 HD,
- Telekom za Planet TV HD,
- POP TV HD in Kanal A HD,
- komercialni programi, če jih vržejo ven iz MUX A.

Naslednja priložnost za pridobiti dodatno kapaciteto za pokrivanje toliko prebivalstva bo verjetno šele čez kakšno leto. Regulator je pred časom napisal, da HD verzije vseh obstoječih programov v DVB-T ne potrebujejo novih dovoljenj za oddajanje v nekem MUX-u DVB-T.Sporočilo spremenjeno 2-krat. Zadnja sprememba 20.06.2012 16:18, peterdoo.
Re: Nov TV program v SLO
10.07.2012 09:05
Se bo začelo tu kaj premikat ali se čaka na konec dopustov?
Re: Nov TV program v SLO
15.07.2012 13:10
Spletke. Planet TV bi radi uvrstili na nacionalkin multipleks, kolateralna škoda, kot kaže, Golica TV:

[www.zurnal24.si]
Re: Nov TV program v SLO
15.07.2012 14:55
Samo ena beseda: banda. OI so pred vrati, TV Slo pa nič glede HDja (na DTT seveda).
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo