Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
Re: DVB-T na računalniku
14.10.2008 19:56
Imaš mogoče v mislih kakšnega konkretnega?
videl sem nekega pinnacle nanostick za okoli 60?
se mi zdi da je ponudba slaba če ne celo zanič
poleg tega sploh nevem zakaj prodajajo tunerje ki sploh ne podpirajo mpeg4
sam da folk *ebejo
Re: DVB-T na računalniku
16.10.2008 14:31
Saj ti tunerji sami po sebi ne podpirajo ne MPEG-2, ne MPEG-4 AVC, ker nimajo vgrajenega hardverskega dekoderja, za razliko od DVB-T sprejemnikov za televizorje. Dekodiranje opravi procesor (CPU), ti moraš le paziti, da imaš softver s pravimi kodeki. Težava je v tem, da priloženi softver nima kodeka za MPEG-4 AVC, tu se je treba natančno pozanimati.

Ampak zadeve delajo tudi brez uradne podpore.
Re: DVB-T na računalniku
17.10.2008 14:59
A ta softver se pa da dobit brezplačno in paše na vsak tuner?

no kosinus če veš za kšnga konkretnga mi kr povej
po možnosti kašnga iz slovenskih trgovin
da nimam problemov potem z vračanjem

pa kok ? se splača dat za tako stvar...cene so kr različne
DVB-T & snemanje 'stream'-a
29.10.2008 15:57
Ali bi mi lahko kdo pomagal priti do streama?

Če ne drugače bi kupil tudi kartico (USB ali PCMCIA), a tudi potem ne vem kaj mi sledi narediti... In še podvprašanje: ali obstaja kartica, ki bi imela HW dekodiranje H.264?

HELP!
Re: DVB-T & snemanje 'stream'-a
30.10.2008 20:07
Lahko razložiš, kako to misliš "pomagal priti do streama"?

HW dekodiranje H.264 zmorejo opraviti nove grafične kartice, seveda moraš pri tem uporabiti pravi dekoder. Npr. nVidijine grafične to znajo v kombinaciji s Cyberlinkovim dekoderjem H.264, dočim ima ATI neke svoje dekoderje. Ampak tega jaz še nisem preizkusil, sem drugje slišal, taka da ne vzemi mojih besed za sveto.Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 30.10.2008 20:08, Kosinus.
Re: DVB-T & snemanje 'stream'-a
31.10.2008 08:07
Na HDD bi rad posnel neodkodiran signal... In če mi lahko kdo pomaga priti do tega brez, da bi jaz kupil DVB-T kartico bom zelo hvaležen smiling bouncing smiley
andrej.lange#trion.si (zamenjaj lojtro z afno)
Re: DVB-T na računalniku
01.11.2008 15:07
Glej:
Signal pride po zraku...
Če ga hočeš spravit na HDD moraš:
1. Signal "ulovit" z anteno.
2. Pretvorit signal v tako obliko, da ga bo računalnik lahko "razumel".
3. Uporabit programe, ki lahko ta signal prekodirajo v zvok in sliko.
To pri 2. točki počnejo DVB-T tunerji (kartice). Ne vem kako si predstavljaš da boš spravu signal kar iz antene na računalnik, brez kakega vmesnika? Kam bi sploh priklopil anteno?
Re: DVB-T na računalniku
02.11.2008 09:16
OK... tako imenovani 'stream' bi rad poslal dobavitelju DVB-T set-top-boxov. Tako lahko oni na drugem koncu sveta takoj preverijo ali vse stvari delujejo kot morajo. Če sem iskren me slika in zvok na računalniku nič ne zanimata.

Če bom zadevo delal sam si predstavljam, da rabim anteno, kartico in kakšen SW, ki mi signala ne bo dekodiral, amapk samo posnel takšnega kot je na HDD.
Re: DVB-T na računalniku
07.11.2008 16:09
VČERAJ SEM PRIKLOPIL GIGABYTE TUNER GT-U8000 IN OBSTOJEČO STREŠNO ANTENO, TER INSTALIRAL PROGRAM ARC SOFT TOTAL MEDIA 3.5. SLIKA MPEG-4 PROGRAMOV
IZ ODDAJNIKA NA TRSTELJU JE ZELO VREDU IN KVALITETNA.
S PRILOŽENO ANTENO (RAČUNALNIK IMAM V MANSARDI) PA NE DUHA NE SLUHA O KAKŠNEM SIGNALU. KAJ JE RES TA ANTENA TAKO ZANIČ ?

ITALIJANSKE PROGRAME V MPEG-2 KODIRANJU PA NI UJELO NOBENEGA NITI S STREŠNO ANTENO IN OBSTOJEČIM OJAČEVALCEM ZA ANALOGNI SIGNAL, ČEPRAV SEM KAKA 2-3 KM OD MEJE Z ITALIJO.

V GLAVNEM TA PROGRAM TOTAL MEDIA 3.5 DELA SUPER. OSTALA DVA PROGRAMA, KI JIH JE OMENIL KOSINUS PA NISEM NIČ UJEL.
KAJ BI MORAL ŠE NAREDIT ALI INSTALIRAT ?

POLEG TEGA MI JE TA PROGRAM ZAZNAL ŠE VIVO TUNER NA ATIJEVI GRAFIČNI KARTICI PREKO KATEREGA LAHKO VKLOPIM VIDEOREKORDER,I ANALOGNO KAMERO ALI SAT SPREJEMIK IN LAHKO SNEMAM-DIGITALIZIRAM POSNETKE NA HARD DISK.

ZANIMA ME KAJ TA PROGRAM ARC SOFT 3.5 JE ZAČASNI ZA 15 DNI IN POTEM GA JE
POTREBNO KUPIT ?Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 10.11.2008 08:53, bazara.
Re: DVB-T na računalniku
09.11.2008 22:19
Glede softwear-ja ARS TOTAL MEDIA 3.5, ki sem ga nekaj dni nazaj hvalil imam težave oz. ne vem ali ima ta program pomanjkljivost. Pri preklopu iz digitalnih MPEG-4 kanalov (ti mi delajo super) na anlogne kanale mi le teh ne prikaže oz. mi javi sporočilo da ne najde anlogne naprave-tunerja ali da tuner že uporablja drug program, čeprav nimam nobenega programa odprtega.

Sprašujem predvsem g. kosinusa če si mogoče tudi imel te težave oz. zakaj se to dogaja ?
Sedaj sem sprobal tudi Power cinema 5, ki sem ga dobil zraven USB gigabytove kartice GT-U800 delajo analogni programi brez težav.
V bistvu z programom total media 3.5 sploh ne morem gledat analognih programov, čeprav progrsm podpira dva tunerja. Power cinema pa naše digitalne programe v MPEG-4 ne odkodira slike ampak samo zvok.
Še bi vprašal prevsem kosinusa koliko časa traja ta free verzija Total medie 3.5 in kaj svetuje za naprej ko poskusni rok preteče ?Sporočilo spremenjeno 1-krat. Zadnja sprememba 10.11.2008 09:00, bazara.
Re: DVB-T na računalniku
04.01.2009 12:11
Torej če sem prav razumel... če kartica (pci,usb,pcmcia) omogoča dvb-t televizijo potem "načeloma nebi smel met problemov" tudi če kartica taka kot sama ne podpira mpeg-4 dekodiranja in lahko to "rešimo" s pomočjo drugega software-a(omenjenega v prvem postu), ki je sposoben dekodirat signal mpeg-4?
Re: DVB-T na računalniku
04.01.2009 16:22
Re: DVB-T na računalniku
13.01.2009 11:57
ARS TOTAL MEDIA 3.5 PROGRAM DELA SUPER Z TUNERJEM GIGABYTE U-8000, TUDI SNEMA NA TRDI DISK V FORMATU MPEG-2 IN TO SICER SNEMANO IZ MPEG-4 ODDAJANIH
PROGRAMOV. (TV SLO, POP TV ITD.)

SAMO ENA TEŽAVA JE PROBLEMATIČNA IN TO JE PROBLEM KAKŠNEGA FORMATA KODIRANJA JE TA POSNET FAJL, SAJ MI DVD KOMPONENTA SCOOT NE PREDVAJA TEGA FORMATA, TAKO DA GA MORAM PREDHODNO ŠE ENKRAT KONVERTIRAT V NEK DRUG MPEG-2 FORMAT ALI PA OBDELAT Z PROGRAMOM ZA UREJANJE VIDEA V DVD-VOB FAJLE. ENA SLABOST PROGRAMA JE ŠE, DA PAVZE NE MOREŠ STISNIT MED SNEMANJEM, NPR. KO SO KAKŠNE REKLAME.

ALI MI KDO LAHKO NAPIŠE KAKŠNE IZKUŠNJE IMA S TEM PROGRAMOM, ALI PREDLOGE GLEDE TEGA PROGRAMA. ALI PA PREDLAGA KAKŠNEGA ALTERNATIVNEGA ?

HVALA
Re: DVB-T na računalniku
13.01.2009 12:04
ArcSoft TotalMedia 3.5 misliš verjetno? Meni je tudi delal brez težav, ampak skoraj ne uporabljam tega načina gledanja tv-ja. Glede kodiranja pa se verjetno da nastaviti način kodiranja oz. kateri kodek uporabi ali ne? Slabost je ta, da je program plačljiv. winking smiley Bi preveril kako je s snemanjem in ti pomagal ampak mi je žal poteklo trial obdobje.

LP

P.S.: Pa izklopi velike črke, ker se malo preveč dereš...
Re: DVB-T na računalniku
04.02.2009 15:29
Sprašujem, če se kdo razume glede usb TV tunerja Gigabyte U8000 ?
Preko programa POWER CINEMA 6 mi sprejema perfektno vse kanale v vseh tipih
oddajanja edino snemanje analognih ni mogoče, ker mi javi da so zaščiteni.
Kaj mogoče kdo ve zakaj, kako in kje so analogni kanali zaščiteni ? (javi opozorilno okno)
S POWER CINAMA 5 se to ni dogajalo.

Digitalne snema super približno v 1,2 GB/uro v najboljši kvaliteti, tako da na en dvd
gre skoraj 4 ure videa, nisem pa siguren, če potem večina dvd komponent to predvaja, ali pa je potrebno še konvertiratv v DVD vob. files ali mpeg-2. Kajti ko sem snemal s programom Total media 3.5 mi komponenta ni predvajala. (potrebna konverzija).
Re: DVB-T na računalniku
08.02.2009 14:53
DVD komponente ne znajo predvajati videa H.264. Kakšen Popcorn Hour ali pa WD TV bi to moral znati.
Re: DVB-T na računalniku
09.02.2009 14:00
MENE BOLJ ZANIMA ZAKAJ POWER CINEMA 6.0 JAVI DA NE MORE SNEMAT ANALOGNIH
PROGRAMOV IN TO NOBENEGA. ENOSTAVNO JAVI V ENEM VELIKEM OKNU DA SO ZAŠČITENI IN SE JIH NE SME SNEMAT ? KJA, KAKO IN KDO JIH JE ZAŠČITIL NE VEM.
POWER CINEMA 5.0, KI SEM GA DOBIL ZRAVEN KARTICE GIGABYTE U-8000 MI TEGA NI JAVLJAL. NE MOREM PA IMETI OBEH HKRATI INSTALIRANIT NA ISTEM RAČUNALNIKU.
Re: DVB-T na računalniku
09.02.2009 14:11
Ja in v čem je problem, da ne naložiš nazaj verzije 5.0? Če je vse delalo tako kot mora ni razloga, da nalagaš novejšo verzijo samo za to, ker je pač na voljo.

LP
Re: DVB-T na računalniku
15.02.2009 23:06
Živjo,
ravno sem prišel v Ljubljano in priklopil zadevo... kupil sem Sinovideo usb tuner in ga poskušam nastavit. Najprej sem probal TotalMedia, pa mi noče delat s tunerjem (kao da je že v uporabi, čeprav ni?). Potem sem probal DVB Dream, pa je na 602MHz nekaj našel, ampak ni izpisal nobenega kanala, signal pride samo do 46%, kvaliteta pa do 49%. Zdaj se malo igram s ProgDvb 6 in je našel Slovenski multiplex, ampak noben program ne dela - vse je zeleno, premalo signala torej. Dela edino TvPika, pa še to samo z nastavitvijo, ki jo je imel že v spominu.
Sem pa v Ljubljani, na Viču, uporabljam pa priloženo antenico, postavljeno na zunanjo stran okna. Bom moral investirati v boljšo anteno? Kaka ideja?

Hvala,

Peter
Re: DVB-T na računalniku
16.02.2009 04:21
Priporočam zunanjo anteno, če se le da. Iskra ima kar velik nabor le-teh. Glej oddelek UHF antene oz. oddelek anten z nizkošumnim ojačevalnikom, ker pri prejšnjem manjkajo nekatere slike. Naj bo logaritemska, npr. P - 2845 in podobne.

Lahko kupiš sobno anteno, ampak ima svoje pomanjkljivosti. Najbolj zoprna je zagotovo občutljivost na signal mobilnih telefonov, kar pomeni, da ti bo zmrznila slika vedno, ko boš dobil SMS, klic ali celo brez teh aktivnosti.
Re: DVB-T na računalniku
20.02.2009 12:48
VERZIJA POWER CINEMA NE PODPIRA MPEG-4 KODIRANJA. Z NJO LAHKO GLEDAŠ SAMO ANALOGNO ODDAJANE PROGRAME. Z NJO PA LAHKO TE PROGRAME TUDI SNEMAŠ NA TRDI DISK RAČUNALNIKA IN NE JAVLJA DA SO PROGRAMI ZAŠČITENI, KAKOR TO JAVLJA 6.0 VERZIJA.
ZANIMA ME, ČE IMA ŠE KDO VERZIJO 6.0 IN SE SREČUJE S PODOBNIMI TEŽAVAMI SNEMANJA ANALOGNIH PROGRAMOV ?
Re: DVB-T na računalniku
20.02.2009 21:14
Jaz sem jo tako hitro zabrisal dol, da snemanja sploh nisem poskusil, in šel nazaj na 5.1.
Re: DVB-T na računalniku
20.02.2009 23:00
MA KAJ JE BOLJŠA VERZIJA 5.1, KI BAJE PODPIRA TUDI MPEG-4 SIGNAL ?
MENI NI JASNO ZAKAJ BI BILI ANALOGNI PROGRAMI ZAKLENJENI OZ. ZAŠČITENI. IN NE SAMO PROGRAMI, AMPAK JE ZAČITENO TUDI ZAŠČITENO PREKO ANALOGNEGA VHODA VIVO GRAFIČNE KARTICE. TA VHOD MI POWER CINEMA 6.0 TUDI ZAZNA - NPR. ČE IMAM PRIKLOPLJENO ANALOGNO SATELITSKO ALI NPR. VIDEO KAMERO. NEVERJETNO !!

KAKŠNO STVAR JE DOBRO SNEMAT PREKO ANALOGNEGA SIGNALA, KER POTEM NI POTREBNO KONVERTIRAT V MPEG-2 SIGNAL , KI GA ZNAJO PREDVAJAT TUDI VSI DVD PREDVAJALNIKI-KOMPONENTE

ČE SNEMAM PREKO DIGITALNEGA ODDAJANJA MI SNEMA V MPEG-TS SIGNALU IN POTEM MORAM KONVERTIRAT, ČE HOČEM DA PREDVAJAJO
DVD KOMPONENTE.

KAJ ŠE NIHČE NI SPROBAL 6.0 VERZIJE POWER CINEMA ?

SICER DELA VREDU, LE MI GRE NA ŽIVCE, KO SE NE DA MED REKLAMAMI
STISNIT PAVZE, DA NE SNEMA REKLAM.
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 11:44
Do sedaj si postavil že kar nekaj vprašanj glede te 6.0 verzije in očitno je, da noben ni preveril te verzije, ali pač noben noče odgovoriti (ker je malo verjetno). Počakaj, če se kdo pojavi, ker nenehno spraševanje ene in iste stvari ne bo obrodilo sadov... Pa ne bodi sedaj užaljen, ker ne mislim nič slabega.
Poglej tudi CAPS LOCK na levi strani tipkovnice in poskusi kdaj izklopiti velike črke. winking smiley

LP

P.S. Bom poskusil sam tole 6.0 verzijo in analogne programe in ti javim kako deluje. Ok?!
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 11:49
No, sem preveril in je onemogočeno snemanje analognih programov. Mene sicer ne moti, ker je slika tako zanič in nimam želje snemati...
Naredi tako kot je naredil Kosinus in se ne obremenjuj več s to 6.0 verzijo.

LP
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 13:04
Pri meni je namreč slika SLO1 in SLO2 in KOPER kristalna, ker je 100% signal iz oddajnika na Nanosu, tako da je super za snemat. Ostali kot POP tv in A kanal pa slaba, ker je oddajnik drugje-Trstelj. Digitalni (7 programov) pa so z isto strešno anteno 100% čisti.
Kje si ti pa dobil verzijo 5.1, ker je nisem nikjer zasledil, če 6.0 ne snema analognih ?

l.p.
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 16:01
Ne vem, če je dovoljeno tukaj objavljati kakšne linke? Drugače pa poišči npr. CyberLink.PowerCinema.v5.1.3627.READ.NFO-CORE.rar

LP
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 18:37
6.0 sem dobil kjerkoli, 5.0 tudi ampak 5.1 skoraj nikjer, tudi na strani cyberlink-a.
Hvala za povezavo, upam da bom uspel. Vsepovsod ponujajo 6.0 verzijo.

l.p.
Re: DVB-T na računalniku
21.02.2009 19:50
kako pa instaliraš vse te stisnjene mape 5.1 verzije z setup fajli ?

hvala

l.p.
Re: DVB-T na računalniku
22.02.2009 10:31
Tole že nakako ne sodi v tole temo...
Če imaš v mapi polno fajlov s končnico zip ali rar jih moraš razpakirati (uporabi npr. winrar), da dobiš neki setup fajl in ostalo kar pač sodi zraven. Kje je problem?

LP
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo