Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM
Snemanje na DVB-T ne deluje več
10.12.2009 19:47
Imam TV kartico AverMedia duo hybrid. Do sedaj mi je kartica delovala brezhibno,
vključno z zakasnjenim snemanjem programa.

Po 1. decembru so se pri snemanju pojavile težave pri preklapljanju formata slike.
Npr: program je bil normalno posnet do prvih EPP, ki so bile v drugačnem formatu kot sama oddaja, nato pa je posneta samo sivina. Zvok je posnet normalno.
Danes pa opažam da se snemanje zatika že po parih sekundah, ne glede na to v kakem formatu je oddaja. Očitno se je zgodila neka sprememba pri oddajanju programa. Predvidevam da so prešli iz CBR na VBR in je to vzrok težav?

Ali ostalim snemanje deluje normalno brez težav?
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
11.12.2009 20:10
Meni dela brezhibno tako kot prej, uporabljam pa DVBDream.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
11.12.2009 21:29
Katero kartico uporabljaš? Kakšen je format snemanja?
Ali DVBDream omogoča programiranje snemanja?
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
12.12.2009 00:40
Gigabyte GT-PTV-TAF-RH, snemam transport stream (si to mislil s formatom?). Da, DVBDream omogoča programiranje snemanja.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
12.12.2009 10:42
Ravnokar sem naložil najnovejše driverje pa je enako.
Bom poskusil še DVBDream in sporočim kako je.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
12.12.2009 16:21
Meni nano stick vredo deluje kar se snemanje tiče. Mi pa slika zmrzne vsake toliko časa tako da moram program ugasnit in TV program ponovno zagnati. Res je da na prenosniku nimam samostojne grafične kartice ampak procesor mi deluje konstantno na 60% in ne bi smelo priti do tega da mi slika zmrzne ali pa zelena postane :s No ko bom imel možnost bom tale nano stick priključil na orng mašino pa bom potem videl kako in kaj zadeva res deluje!
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
12.12.2009 21:28
Preskusil sem DVBDream in CoreAVC. Snemanje z njim deluje tudi pri preklopu formata, je pa problem da je pri gledanju TV slika precej nazobčana in ne teče gladko (je precej zatikajoča). Posneti materijal je sicer OK, le pri preklopu formata ostane slika raztegnjena. Kateri codec, po možnosti brezplačen mi priporočate za DVBDream?
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
13.12.2009 01:08
Namesti HD Pack in izberi enega od njih. Pomembno je tudi, kateri renderer izbereš. Meni najboljše dela kombinacija Arcsoftovega dekoderja in VMR9. Malo se poigraj.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
13.12.2009 13:05
Hvala! ArcSoft codec mi sedaj dela OK. Zanimivo je da je bila slika gladka le v renderless načinu preko Media Player Classic. Verjetno program zaobide zaslonski kodek in streama video direktno na MPC ali VLC Povsem gladko mi posname celo štiri programe hkrati. Škoda je le da mi Sheduder ne deluje pravilno. Posname le ob prižganem računalniku, če pa nastavim da mi računalnik zbudi pa se DVDDream obesi.
Poskusil sem z vsemi mogočimi načini, izklopil sem celo User Account Protection, pa ne pomaga nič. Škoda je tudi da program ne zna računalnika spraviti v mirovanje, meni da na izbiro samo izklop sistema.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
12.10.2011 20:14
Jaz bi pa izkoristil to temo in sicer me zanima če obstaja kakšen program, ki pri snemanju briše oglase. Jaz sicer uporabljam Windows media center, moti me pa tudi, da ne morem snemati dveh programov istočasno.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
20.10.2011 23:20
Kupi si še en tv tuner in boš lahko snemal dva programa hkrati smiling smiley (tu se potem lahko pojavi problem, da en program ne bo delal, ker bo že drugi program uporabljal iste kodeke)

Do sedaj se še nisem srečal s programom, ki ne bi snemal oglase (od sedaj sem jih preizkusil okrog 10)!

Lp.
Re: Snemanje na DVB-T ne deluje več
21.10.2011 09:34
Da se ti snemanje prekine med oglasi ni odvisno le od programa samega, saj program ne more spoznati koristne od nekoristne vsebine. Za to mora priti signal neposredno od TV hiše. Dvomim, pa da se katera s tem sploh ukvarja.
Žal lahko v tem forumu objavljajo le registrirani uporabniki.

Klikni tukaj za prijavo

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo