Spletna stran za svoje pravilno delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate, da na vaš računalnik namestimo piškotke in omogočimo pravilno delovanje strani?
Več informacij
   Pogosta vprašanja  |  Multipleksi  |  RSS Novice RSS  |  Najdi Zacetna stranKontaktiE-postaEN
DVB-T v Sloveniji Digitalne tehnologije
AKTUALNO OSNOVE SPREJEMNIKI POKRITOST PREHOD HDTV FORUM

APEK izdal prve odločbe lokalnim operaterjem za prizemno digitalno TV oddajanje

Nove odločbe omogočajo nastanek prvih lokalnih multipleksov oziroma paketov televizijskih programov, ki jih na določenem območju oddajajo digitalni oddajniki. Gre za pet lokalnih multipleksov, ki bodo pokrivali območja Litije, Muske sobote, Celja, Dornberka ter območje med Ravnami na Koroškem in Celjem.

Operaterji prvih petih lokalnih multipleksov so bili izbrani z javnimi razpisi. APEK je namreč konec junija objavil razpise za podelitev radijskih frekvenc za prizemno digitalno radiodifuzijo DVB-T na območju Kopra, Litije, Puconcev, Škofje Loke, Selnice ob Dravi, Murske Sobote, Celja, Ilirske Bistrice, Dornberka ter na območju med Ravnami na Koroškem in Celjem.

Na ta način želi APEK vsem televizijam - tudi lokalnim, ki trenutno oddajajo v analogni radiodifuzni tehniki, zagotoviti tehnične možnosti za oddajanje v digitalni tehniki ter tako lokalnim skupnostim omogočiti spremljanje kar največjega števila TV programov.

 


AKOS  DVB-T Portal RTV Slovenija  Projekt DVB DigiTAG EICTA

Copyright © 2008-2014, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS, vse pravice pridržane
DVB je registrirana blagovna znamka projekta DVB
Pravno obvestilo